Organisatie

Strategie

Hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment in de organisatie aanwezig zijn? Dit is de centrale vraag die hoort bij strategische personeelsplanning (SPP). 

DHC biedt advies & ondersteuning om de gewenste formatie en de verwachte bezetting op korte – en lange termijn inzichtelijk te maken. Dit zodat een organisatie tijdig kan anticiperen en er geen gaten vallen in het menselijke kapitaal van de organisatie.

Reorganisatie

Om continuïteit te borgen zien bedrijven zich genoodzaakt te herstructureren of te reorganiseren. Als ervaringsdeskundige weet eigenaresse Danielle van Voorst haar klanten te ondersteunen bij het ‘succesvol’ afronden van een reorganisatietraject. Naast haar expertise, heeft ze aan beide kanten van ‘de tafel’ gezeten.

De ondersteuning die DHC haar klanten biedt, kent onderstaande trajectfases:

  • ‘Huis op orde’  
  • Veranderboodschap 
  • Gespreksvoering
  • Nazorg

Duidelijkheid

Een heldere boodschap, via de juiste communicatiemiddelen, met aandacht voor emoties en een duidelijke planning vormen de basis bij de ondersteuning van DHC. Een reorganisatie kan alleen slagen als de noodzaak van de verandering duidelijk is en overkomt bij de medewerkers. In ieder traject is daarom ook aandacht voor het vergroten van de betrokkenheid van (lijn)management, medewerkers en stakeholders.

Zekerheid

Nadat de directie de veranderboodschap duidelijk heeft gecommuniceerd, dienen alle betrokken medewerkers op eenduidige wijze zo snel mogelijk, zekerheid te krijgen. DHC kan organisaties helpen om de betrokken medewerkers zo snel mogelijk te voorzien van de benodigde informatie.  Zekerheid begint in deze context bij het volgen van bestaande wet- en regelgeving en het bieden van transparantie middels een (sociaal) plan of ontslagregeling, over het proces en de voorzieningen voor de betrokken medewerkers. 

Contact

DHC-logo-basis-150

Hoekstraat 78
3751 AN Bunschoten Spakenburg
06-26172819
info@dhcadvies.nl